Filosofia Filosofia

Tothom és conscient dels beneficis que s’obtenen si se segueix un estil de vida saludable i actiu. És per aquest motiu que la pràctica esportiva és un hàbit que cada vegada compta amb més seguidors en la societat actual. La Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Pedreguer té la finalitat de desenvolupar les competències que aquest estableix en matèria esportiva; és a dir, s’encarrega de fomentar, afavorir i dinamitzar l’esport al municipi.

Entre els seus principals objectius es troba l’organització de l’estructura local administrativa referida a l’esport (seleccionar el personal esportiu, equilibrar la rendibilitat esportiva i l’econòmica...); la promoció del’associacionisme esportiu local (recolzar totes les entitats, clubs i associacions esportives del municipi a través d’un tracte cordial i pròxim); la construcció, millora i gestió de les instal·lacions esportives municipals (garantir un ús responsable de les instal·lacions així com un correcte manteniment); donar suport a les competicions esportives de les entitats locals mitjançant patrocini, subenció i/o organització (Cursa Popular Vila de Pedreguer, Campionat de Futbol, Matinal Popular Ciclista...); fer difusió de l’esport mitjançant publicacions diverses, jornades o similars (L’Esport en Família, L’Esport en Primavera...); fomentar el joc net i prevenir la violència i les actituds antiesportives; incitar que tant pares i mares, així com monitors/es i esportistes participen i col·laboren activament dels esdeveniments esportius; etc. entre altres tasques.

Cal destacar la preparació del personal esportiu, altament qualificat, per tal de garantir l’aprenentatge i aprofitament de les sessions esportives per part dels usuaris. L’ambició per ser un municipi de referència en termes esportius es basa en mots com constància, treball, esforç, superació.... Obtenir el reconeixement a la qualitat del nostre treball ens motiva i encoratja a seguir treballant cada dia més i millor. Però no podem deixar de banda l’aspecte humà, ja que l’educació en valors és un pilar bàsic sobre el qual s’erigeix el projecte esportiu municipal. És primordial comptar amb bons esportistes, però encara ho és més que siguen persones. Per aquest motiu es promouen les bones conductes i es corregeixen aquelles que no són adequades: es fomenta la companyonia entre els membres de l’equip, però també el respecte i, fins i tot admiració, pel treball realitzat per l’equip contrari. De res ens serveix guanyar una competició esportiva si ho hem aconseguit de manera deshonesta o si per a arribar al millor resultat no hem dibuixat un somriure als nostres llavis. La felicitat pot trobar-se en el camí cap a la victòria i no necessàriament en la victòria mateixa, si ens hem esforçat per a aconseguir-la de segur que estarem satisfets del nostre treball en cas de no haver-ho fet.

L’esport, així com la societat en què vivim, no és un factor estàtic sinó que es troba en constant progrés i evolució. Conscients d’aquest fenòmen, la reflexió i anàlisi del treball realitzat ens portarà a realitzar millores, en cas que siguen necessàries, per tal d’acomplir amb el nostre objectiu primer: satisfer els usuaris de les nostres instal·lacions i servicis esportius.

Apunta't al nostre newsletter
i estigues al dia de totes les novetats
de l’esport a Pedreguer

Nom i cognoms
E-mail
1 + 3 =