Escoles Esportives Escoles Esportives

Escola de Karate Tornar

Tornar

En aquesta disciplina l’Ajuntament té un conveni amb el Club de Karate Shokotan el qual s'encarrega de dinamitzar l'activitat. En ella es pretén apropar els aspectes d’aquesta filosofia oriental als alumnes per tal que la coneguen i comprenguen, o fins i tot que l’admiren.

El karate és un punt de trobada entre l’esperit i el cos que permet als seus practicants assimilar no només la tècnica i l’estratègia d’aquest esport, sinó també la manera de pensar que promou. La cultura occidental sovint materialitza els diversos aspectes de la vida i s’emmiralla en les aparences externes de tal manera que no va més enllà del que es percep exteriorment. És a dir, que amb molta freqüència ens condicionem pels nostres prejudicis i ens limitem al món exterior, descuidant el nostre interior i la recerca de la felicitat. El karateka aprén conceptes que són presents en la vida quotidiana encara que moltes vegades no en som conscients. L’adquisició de l’espiritualitat determina que veiem la vida amb uns altres ulls i que no ens limitem als aspectes més superficials o tangibles.

La pràctica purament física del karate requereix disciplina i rigor, però en l’aspecte psíquic demana disciplina interna, la qual cosa és més difícil d’assolir i mantenir que la que correspon a la pràctica física perquè cal mantenir-la en tot moment. Amb el karate es treballa, entre altres coses, la psicomotricitat ja que es fan jocs que promouen diverses formes de desplaçament, salts, voltejos… que milloren la coordinació dels alumnes. D’altra banda, socialment es crea un bon ambient a classe perquè els xiquets es relacionen entre ells mitjançant el joc i això és fonamental perquè repercuteix en l’assimilació dels coneixements explicats. Amb els jocs que es practiquen els alumnes adquireixen valors com la cooperació, el respecte als companys, l’acceptació de les regles del joc...

Quant al desenvolupament de qualitats físiques tals com la força, la velocitat, la resistència o la flexibilitat, el joc presenta moltes possibilitats. Tot i tractar-se d’un esport de contacte, els alumnes treballen les diverses tècniques i posicions, però mai es fomenta la violència. Al contrari, s’ensenya els alumnes a controlar els impulsos impetuosos i precipitats que puguen aparéixer i es rebutja qualsevol manifestació violenta. La filosofia del karate fa prevaldre la raó sobre la força, l’harmonia sobre el caos, la tolerància sobre la imposició... Relacionat amb aquest aspecte trobem la fórmula de cortesia i protocol, tan característica d’aquest esport, perquè són un comportament de simpatia envers els sentiments del proïsme que impliquen respecte i humiltat.

Contactar amb l'Oficina d'Esports:

HORARI D'ATENCIÓ AL PÚBLIC:

  • De dilluns a divendres: 10.00h a 14.30h
  • Dimarts: 18.00h a 19.30h

DIRECCIÓ:

  • Glorieta de la Creu, 14 · Pedreguer -03750- (Alacant)
  • Telèfon: 966 456 200 (EXT 304)

Apunta't al nostre newsletter
i estigues al dia de totes les novetats
de l’esport a Pedreguer

Nom i cognoms
E-mail
4 + 4 =