Escoles Esportives Escoles Esportives

Escola de Pilota Valenciana Tornar

Tornar

L'Escola de Pilota Valenciana de Pedreguer té la finalitat d’apropar aquest esport als xiquets i xiquetes del municipi perquè, malauradament, encara és desconegut per a molts d’ells (en gran part pel poc ressò mediàtic que té). Es tracta, doncs, d’establir un primer contacte amb aquest esport tradicional. D’altra banda, vol conscienciar la població de les múltiples possibilitats educatives que ofereix: físiques, psíquiques, socials i culturals.

Les Escoles Esportives sempre treballen l’aspecte lúdic d’un esport, però alhora els alumnes milloren la condició física i la vessant emocional. En la pràctica de pilota valenciana, s’adquireixen valors educatius fonamentals per a xiquets i xiquetes en edat escolar. Físicament els alumnes treballen el desenvolupament psicomotriu, aprenen a controlar l’equilibri del seu cos, a dominar el càlcul de les distàncies i de l’espai en què es troben... Quant als aspectes psíquics, desenvolupen confiança en ells mateixos, adquireixen valors ètics, aprenen a treballar en equip i a ser respectuosos... La vessant social és especialment destacable en la pilota valenciana per tal com és una pràctica esportiva arrelada al nostre territori; els alumnes es relacionen en un àmbit lingüístic valencià i dominen el lèxic específic que s’empra en aquest joc (la qual cosa, sense cap mena de dubte, els integra al poble on viuen). Pel que fa als aspectes culturals, els alumnes conéixen aquesta tradició valenciana i s’interessen per la seua trajectòria al llarg de la història.

En definitiva, l’objectiu de l’Escola Municipal de Pilota Valenciana és apropar l’alumnat al coneixement i la pràctica d’aquest esport (en les seues diverses modalitats) i fer que tothom el gaudisca al mateix temps que adquireix les nocions bàsiques.

  • MONITOR: Jan Giner
  • LLOC: Pavellonet I.E.S i Trinquet de pilota.
  • HORARI: Dimarts i dijous de 17.00h a 19.00h.
  • PREU: 130€

Apunta't al nostre newsletter
i estigues al dia de totes les novetats
de l’esport a Pedreguer

Nom i cognoms
E-mail
1 + 2 =