Circuit Saludable Circuit Saludable

Parlar d’esport i salut és parlar d’un binomi inseparable a dia d’huí, en el que la salut passa, indiscutiblement, per la pràctica esportiva.

En els últims anys nombrosos estudis epidemiològics i experimentals ens han confirmat que el sedentarisme i la inactivitat física estan associats a un rang ampli de malalties cròniques i mort prematura.

Així veiem com el nostre estil de vida afecta directament a la nostra salut física i a la nostra qualitat de vida. Tot i aquestes evidencies, ens trobem en un problema global de salut pública. Llavors perquè som sedentaris?

Que ha passat en els últims anys per a que el sedentarisme  siga un dels principals problemes de salut mundial?

La reducció de la nostra mobilitat, no sols en volum, sinó també en riquesa o varietat de moviments, no ha fet mes que augmentar segons hem anat "progressant", arribant a una situació com l'actual, en la que una persona pot fer la seua vida caminant menys de 500 passes diàries.

Des de l’Ajuntament de Pedreguer volem lluitar contra el sedentarisme i, òbviament, proposar mesures per a reduir-lo.

Es per això que s'ha proposat la creació d'una senda o circuit saludable, per tal d’abastir dos grans objectius. Per un costat crear un espai atractiu per a que les persones puguen fer les seues eixides caminant o corrent i per altre el de anar formant a la població de Pedreguer en els beneficis de l'activitat física i la seua relació en el nostre estat de salut.

Aquest circuit saludable està ubicat entre el poliesportiu municipal, l’ institut i la plaça Mossèn Cinto Verdaguer, plaça on es construirà el futur centre de salut, amb la possibilitat d’eixir i arribar a dos punts diferents, recorrent els camins pròxims a aquestes instal·lacions. El recorregut té 3'5 km, senyalitzat amb punts quilomètrics cada 500m i consta de 8 panells informatius repartits entre els dos punts d'eixida/arribada i el propi recorregut. En aquestos panells apareix informació referent a l’escalfament i la tornada a la calma, consells per fer un test d’autovaloració de la condició física, beneficis del córrer o del caminar, tècnica de carrera i de caminar, 10 pautes per a una millor salut i un plànol del recorregut i les seues variants.

 Amb aquest nou espai esportiu la població de Pedreguer compta amb un element més pel foment de l'activitat física i esportiva en el municipi.

Apunta't al nostre newsletter
i estigues al dia de totes les novetats
de l’esport a Pedreguer

Nom i cognoms
E-mail
4 + 1 =