Notícies Notícies

Tornar

Espectacular acollida a Malatya (Turquia) de l'Epic Bàsket Pedreguer

Dues jornades intenses i fructíferes estreten llaços entre els socis del projecte europeu Erasmus + Sport.

El programa europeu Erasmus+ Sport "EPIC Basket" que lidera l'Ajuntament de Pedreguer i el Club de Bàsquet ROLSER-Pedreguer junt amb la Universitat Inönü de Malatya, l'Associació Esportiva de Carvalhais de Portugal i l'Associació Margherita Sport e Vita d'Itàlia han tingut el segon encontre a terres turques, durant dues intenses jornades de treball entre el 9 i el 12 de juny.

En paraules de l'alcalde de Pedreguer Sergi Ferrús "la recepció, atenció i programa han estat immillorables. Amb molt de contingut i visites a entitats locals. Sense dubte una espectacular experiència que segur que seguirà en el temps i cristal·litzarà en nous programes i iniciatives”.

Si el 9 i el 12 de març la delegació pedreguera els va passar volant o fent escales als aeroports, el dilluns 10 i el dimarts 11 es pot dir que no va perdre el temps.

El dia 10 es va reservar a agenda Institucional: Ajuntament, Universitat i Cambra de Comerç.

Malatya és una àrea metropolitana d’uns 700.000 habitants, a l’interior turc, prop de Síria, i va rebre amb les seues autoritats a tota la comitiva del programa Erasmus+ Sport. Formada per 13 districtes, van ser rebuts pel tinent d’Alcalde de l’àrea metropolitana, Hasan Demez, i pel tinent d’Alcalde del districte de Battalgazi, Zafer Kirçuval, pel rector de la Universitat, Ahmet Kızılay, i el President de la Cambra de Comerç i Indústria, amb els quals es van tindre reunions de treball i intercanvi d'obsequis. En paraules del President de la Cambra de Comerç, Oğuzhan Ata Sadıkoğl, "segur que aquest projecte ha encetat un nou aliat i soci per afavorir el benestar dels nostres pobles i futures col·laboracions." També les autoritats municipals i el rector de Universitat van mostrar gran interès en encetar altres projectes de futur.

El dimarts 11, es va dedicar a l’esport, amb una jornada de formació i sensibilització a les instal·lacions de la Universitat d’Inönü.

L'eix fonamental d'aquest projecte és la igualtat d'oportunitats de gènere a través del bàsquet: per això es va fer una jornada entre les membres de l’equip júnior del club pedreguer desplaçades a Turquia i jugadores locals. A més es va gaudir d’una fantàstica ponència sobre la igualtat, dona i esport a càrrec de Hülya Berktaş Bingöl. Segons el President del club de bàsquet, Jairo Roselló, "l'enriquiment que les jugadores i tots nosaltres estem tenint amb aquesta experiència, ens dóna l'obligació de transmetre a la quantitat més gran possible de gent tot el que estem aprenent."

A més, entre visita institucional i entrada a cistella, la delegació va poder tastar la gastronomia local i apropar-se una mica a la seua cultura, fent una ruta cultural de la mà, en tot moment, dels amfitrions de Malatya, encapçalats pel vicedegà de la Facultat de Ciències de l’Esport de la Universitat d’Inönü, Cemal Gündoğdu.

Pròxima parada, Portugal.

Apunta't al nostre newsletter
i estigues al dia de totes les novetats
de l’esport a Pedreguer

Nom i cognoms
E-mail
2 + 1 =